Mister Motley

Musea maken je gelukkiger en minder eenzaam.

30 december 2017

Het is begin januari, de enige dagen van het jaar die eigenlijk nooit lijken te bestaan. Bijna iedereen heeft vrij, is moe en moet er nog niet aan denken het nieuwe jaar echt te starten. Dagenlang met gesloten gordijnen doorbrengen wordt niemand beter van. Mister Motley geeft daarom  6 redenen waarom begin januari de uitgelezen week is om een bezoek te brengen aan het museum. 

1. Musea maken je minder angstig: Uit een studie van de Norwegian University of Science and Technology blijkt dat de waardering van cultuur en kunst het risico op  angst en depressies kan verlagen. (Het onderzoek ondervond trouwens dat mannen meer profijt hebben dan vrouwen bij het kijken naar culturele activiteiten of kunst.)

2. Musea verminderen stress: Musea “bieden een herstellende omgeving voor mensen waarin ze zich kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen,” volgens een artikel geschreven door Jan Packer van de California Academy of Sciences.

3. Musea hebben hetzelfde effect op je welzijn als een loonsverhoging: Mocht je een waarde aan je museumbezoek willen uitdrukken in geld, dan blijkt dat het frequent naar musea gaan dezelfde waardering krijgt als een loonsverhoging van $5,301, omgerekend €5,02, volgens een onderzoek uit 2013 van de London School of Economics. 

4. Musea hebben een grotere invloed op je welzijn dan het beoefenen van een sport, blijkt uit hetzelfde onderzoek.

5. Musea maken je minder eenzaam: Een Senior Lector in de biologie aan de University College London ondervond dat musea vooral effectief zijn bij de van oudsher uitgesloten, geïsoleerde mensen, zoals ouderen en werklozen. Musea dienen vaak ook als buurthuizen voor bijeenkomsten zoals betaalbare cursussen, kunstexposities en andere vormen van kunsteducatie.

6. Musea zijn goed voor de economie: Je bijdrage aan je lokale museum zorgt ervoor dat zij kunnen groeien en toeristen naar je buurt kunnen trekken. De Amerikaanse Alliantie van Musea schat dat musea jaarlijks zorgen voor een bijdrage van 21 miljard dollar aan de economie, een groot gedeelte hiervan gaat naar kleine ondernemers die in de buurt liggen van de musea. “Bezoekers van historische bezienswaardigheden en culturele attracties, zoals musea, blijven 53% langer en geven 36% meer geld uit dan andere soorten toeristen,” zeggen ze.

Vrije vertaling door Floriek Landeweerd. Bron: FreelancersUnion
Museum of Everything
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later