Mister Motley

Museumnacht Den Haag: Nest x Mister Motley

14 september 2018

Een met parfum doordrenkte liefdesbrief van een vakantieliefde of een zingende verjaardagskaart van je oudtante: een handgeschreven bericht in de brievenbus is zoveel waardevoller dan een duimpje omhoog. Toch heeft PostNL de afgelopen jaren ruim 10.000 brievenbussen verwijderd omdat we minder zijn gaan schrijven. Tijdens Museumnacht op zaterdag 6 oktober (20:00 – 01:00) brengen Nest en Mister Motley met drie verschillende workshops, gegeven door literair verlichte geesten, een ode aan de geschreven brief. Wees welkom!

De drie workshops:

Write for Rights
Amnesty International strijdt onder andere voor de rechten van politieke gevangenen. Met ‘Write For Rights’ worden brieven verzameld die geschreven worden aan mensen die al jarenlang vastzitten en waarvoor het nodig blijft om aandacht op hun zaak te vestigen. Amnesty International vertelt over het concept en schrijft èn stuurt samen met de deelnemers brieven aan deze gevangenen.

Flessenpost
Het sturen van flessenpost is een manier van communiceren die vroeger werd gebruikt door zeelieden. Zij gooiden een noodkreet of -oproep in een fles in zee met de hoop dat deze ergens zou aanspoelen en een lezer zou bereiken. Deelnemers aan deze workshop beschrijven hun noodkreet des levens. Zij worden hierin begeleid door Maurits de Bruijn. ’s Nachts wordt de flessenpost in zee gegooid en leggen vanaf daar hun eigen koers af.

Sexting op papier
Een pikante foto is zo doorgestuurd, maar hoe overtuig je je verlangen naar je (geheime) geliefde in het geschreven woord? In deze hete stoomcursus leert Maartje Wortel je de ins en outs over schrijven over verlangen en seks.
Helmut Lang en Jenny Holzer

Wil jij (een van) de workshops bijwonen op 6 oktober? Dat kan! Koop je Museumnacht ticket via deze link.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later