Merel van der Velde

NEST – We’re all naked underneath

10 september 2015

De eenmalige expositie bij NEST Den Haag op zaterdag 5 september toonde een intiem videowerk waar ik geboeid naar heb staan kijken: persoonlijke momenten worden met de toeschouwer gedeeld. Een verzameling foto’s siert de linkerhoek van de ruimte, deze ‘Drapery Studies’ vormen een verzameling met de meest uiteenlopende beelden. Verder is er een serie schilderijen te zien met blote lichamen die seksuele handelingen verrichten of intieme situaties tonen.

In de jaren zestig gaf men zich bloot in een streven naar openheid en eerlijkheid. Inmiddels dient naakt veelal de sensatie. We’re all naked underneath is een tentoonstelling in het kader van de Haagse Museumnacht met kunstenaars die eerlijk en open alles tonen, soms vol vieze sensatie, soms blootgewoon.
Lotte Reimann, Drapery studies (detail)Lotte Reimann, Drapery studies (detail)Lotte Reimann, Drapery studies (detail)Lotte Reimann, Drapery studies (detail)Lotte Reimann, Drapery studies (detail)Sander Breure en Witte van Hulzen, Phi en LaurineNiels Smits van Burgst, 2013Niels Smits van Burgst, 2013Niels Smits van Burgst, Six masturbation scenes, 2013Niels Smits van Burgst, 2013
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later