Sophie Smeets

Nightmares of the Sun

29 juni 2018

Wat zijn je alledaagse nachtmerries? De dingen die je ’s nachts vreest, maar overdag waarheid worden? Of zijn het de gebeurtenissen die met daglicht plaatsvinden, maar ’s nachts meester van je maken? Achtervolgt het kwaad je zodra je je ogen opent, of juist als je ze sluit? Van mythologische tot psychologische nachtmerries, van politieke naar persoonlijke schrikbeelden. We zijn de slachtoffers van onze eigen angsten.

In het kader van de rubriek Fleurs du Mal, waarin de rol van het kwaad in de kunst wordt onderzocht, plaatsen we de serie Nightmares of the Sun, die de Filipijnse kunstenaar Khavn cureerde voor de ‘The One Minutes’. Khavn is de vader van de Filipijnse digitale cinema, dichter, schrijver, pianist, en bekend vanwege zijn innovatieve en genre-overschrijdende films. Voor de serie vroeg hij verschillende kunstenaars hun nachtmerries te vertalen naar 60 seconden film, met als enige eisen dat het in zwart wit gefilmd zou zijn en dat het overdag zou plaatsvinden. Wat is er immers ingrijpender dan de angsten die niet verdwijnen zodra de zon opkomt?

De deelnemende kunstenaars zijn: Khavn, Mikael Bundsen, James Ocampo, Chris Furby, Jen Balberona, Eko Nugroho, Nuri Jeong, Anne Acuña en AA dela Cruz, Allan Balberona, Aroonakorn Pick, Peter Westenberg, John Paulo Manat, en Tommaso Donati

Meedoen met The One Minutes? Stuur je video in! http://theoneminutes.org/participate

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later