Mister Motley

OpZicht

19 december 2013

‘OpZicht’ is een presentatieplek voor nieuw ingeschreven Haagse kunstenaars in de entreeruimte van Stroom Den Haag. Het wandmeubel dient als podium en platform waarop de kunstenaar zijn of haar werk, passie en interesse kan delen met de bezoeker. Iedere presentatie duurt ongeveer 6 weken.

Machteld Rullens presenteert een installatie geïnspireerd op het werk ‘In Search of the Miraculous’ van kunstenaar Bas Jan Ader. 

Tijdens het maken van ‘In Search of the Miraculous’ zeilde Bas Jan Ader de Atlantische Oceaan over in een kleine zeilboot. Na drie weken werd het radiocontact afgebroken. De lege zeilboot spoelde voor de kust van Ierland aan. Zijn lichaam werd nooit gevonden.

Ader’s trans-Atlantische poging zou deel worden van een trilogie. Voor het eerste deel nodigde hij een klein koor uit om zeemansliederen te zingen. De derde presentatie, ook een optreden van een koor, zou plaatsvinden na aankomst in Nederland. Deze vond nooit plaats.

Voor de ‘OpZicht’ presentatie ‘In Search of…’ heeft Machteld Rullens samengewerkt met twee shantykoren. Het repertoire van beide koren bestaat uit liederen over de zee. Een optreden door Shantykoor Albatros vormde reeds de start van deze presentatie.

Naast de speakerwand staat een platenspeler. Op de plaat zijn een aantal shanties te horen die tijdens het live optreden gezongen zijn. Eveneens kunt u luisteren naar een lied genaamd Harbor (ATMOS) geproduceerd in samenwerking met Simon de la Court. En een fragment uit een gesprek dat Machteld met Jim Tsutsui had. Jim Tsutsui maakte in 1975 deel uit van het studentenkoor dat Bas Jan Ader’s eerste deel van ‘In Search of the Miraculous’ uitvoerde. ‘OpZicht’ is t/m 12 januari 2014 te zien bij Stroom, Hogewal 1-9 in Den Haag. Bezoek voor meer informatie de website van Stroom of Machteld Rullens.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later