Jascha Blume

Over relaties tussen tijd, ruimte en fysieke beleving.

2 september 2014

Jascha Blume

Vijf minuten zat ik naar de camera te kijken, met mijn oogleden vastgeplakt met tape om mijn ogen wijd open te houden. Met een langzaam brandende sigaret in mijn mond, als tijdindicatie.
 

Dat gaat de hele video door, zonder enig geknipper van mijn ogen. Totdat mijn sigaret helemaal opgebrand is. Wanneer je die ‘black-outs’ door het knipperen voor ‘n heel leven samen optelt, zou je een hoop tijd kunnen winnen. Met deze video had ik minstens een halve minuut teruggewonnen. Een hele halve minuut gered! Maar tegelijkertijd bekort het de sigaret mijn toekomstige tijd en is het in contrast met mijn ingewonnen tijd. Wat blijft er dan eigenlijk over? Deze video bracht mij dicht bij mijn lichamelijke zelf en bracht mij tot nadenken over de tijd in diepere lagen, relaties tussen het lichaam, de ruimte en het werk zelf.

Download

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later