Redactie

Puck Verkade en Joeke van der Vee in Kunst is Lang

21 december 2016

Woensdag 21 december zijn Puck Verkade en Joeke van der Vee te gast in Kunst is Lang

Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

———————————————————————————————————
Puck Verkade: Central to Verkade’s recent work is the scrutiny of personal and social biases regarding privilege, agency and affect in her immediate surroundings. By playing an integral role in the video work herself, she aims to question her own and others’ subjectivities towards the ways we maintain social stigmas through prejudice, stereotyping, and discrimination. The videos resonate a struggle with the definition of psychological, physical, political borders through the support of diaristic imagery, sampled pop music as well as reappropriated online found footage. Puck Verkade (1987, The Netherlands) received her BFA from the Royal Academy of Art in The Hague, The Netherlands in 2011 and is currently a MFA Fine Arts student at Goldsmiths University of London (2015-2017).

Joeke van der Vee:  Na een studie aan de kunstacademie en stages bij o.a. DIY platform Instructables en verschillende Fablabs, zet Joeke van der Vee zich in voor het bereikbaar maken van de maakbeweging voor alle kinderen in Nederland. Daarom is ze nu al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van het platform Meekit.
Puck Verkade, Soft Capture 2016

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later