Redactie

Rafaël Rozendaal en Roy Cremers in Kunst is Lang

28 augustus 2016

Woensdagavond 29 augustus zijn Rafaël Rozendaal en Roy Cremers te gast in de uitzending van Kunst is Lang. 

‘Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

———————————————————————————————————

Rafaël Rozendaal
Rafaël Rozendaal(1980) is een Nederlandse-Braziliaanse kunstenaars wie op dit moment woont en werkt in New York. In 2000 kocht Rozendaal zijn eerste domeinnaam en daarmee werd zijn eerste internetkunstwerk een feit. Hij was er vroeg bij en eigende zich op jonge leeftijd al een plekje op het internet toe. Inmiddels heeft hij meerdere internetkunstwerken gemaakt met vreemde domeintitels zoals; nekromisantrop.com of beefchickenpork.com en gebruikt hij het internet als canvas voor zijn kunst. Zijn laptop is zijn atelier, het internet zijn online galerie.

Roy Cremers
Roy Cremers (1983) is kunsthistoricus en communicatie- en informatiewetenschapper. Hij is intiatiefnemer van het eerst crowdfunding platform voor kunstprojecten in Europa, namelijk Voordekunst. Op dit moment is hij  nog steeds directeur van voordekunst.nl, hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Voorheen werkte hij bij het Stedelijk Museum Amsterdam, Foam Fotografiemuseum en Amsterdams Fonds voor de Kunst. 

KUNST IS LANG is een samenwerking tussen kunsttijdschrift mister Motley, Amsterdam FM, Voordekunst en Luuk Heezen.
Rafaël Rozendaal, Time Square New York

KUNST IS LANG 
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM
Via de ether op 106.8 of via de kabel op 103.3

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later