Redactie

Risk Hazekamp in Kunst is Lang

16 januari 2018

Op woensdag 17 januari om 20:00 uur is Risk Hazekamp te gast in Kunst is Lang. Hazekamp besloot langere tijd niet naar buiten te treden. Luuk Heezen gaat een uur lang in gesprek met Hazekamp over de fictionele waarheid van de camera en de dunne scheidingslijn tussen man en vrouw. Daarnaast is kunstenaar Wisse Ankersmit aanwezig om visueel te reageren op het gesprek.

Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de Kunst is Lang Youtube en Arttube. 

———————————————————————————————————

Risk Hazekamp 
Risk Hazekamp woont en werkt als onafhankelijk beeldend kunstenaar in Den Haag en Berlijn. Na de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Jan van Eyck Academie in Maastricht heeft Hazekamp verschillende solo-exposities gehad in meerdere Europese galerieën. Het werk is getoond op internationale kunstbeurzen, zoals Arco Madrid, Art Forum Berlin, Art Cologne, Liste Basel en Paris Photo. In 2010 besloot Hazekamp niet meer deel te nemen aan commerciële kunstbeurzen.

Het werk van Risk Hazekamp draait om de complexe en voortdurend veranderende verhouding tussen lichaam en beeld. Gender vormde daarbij lang het centrale element, niet alleen als onderwerp, maar ook als theoretisch onderzoekskader. De rondom genderthematiek geformuleerde vragen werden vervolgens toegepast op andere maatschappelijke vraagstukken en sinds 2010 werkt Hazekamp projectmatig aan visuele denkprocessen om systemen te veranderen door middel van een combinatie van persoonlijk activisme, analoge fotografie en intersectioneel denken.

Hazekamp heeft les gegeven aan verschillende kunstacademies, onder andere van 2010 tot 2014 als docent Fotografie aan de Kunstacademie in Maastricht en vanaf 2015 bij de Beeldende Kunst afdeling en de minor Arts & Humanity aan de Sint Joost Academie in Breda.
Risk Hazekamp

Wisse Ankersmit zoekt in zijn collages vaak naar onrealistische situaties binnen de werkelijkheid. Een spanningsveld gecreëerd vanuit beeldarchief, resulterend in een uiteenlopende context. Het terugkerende element in zijn collages is tijd, mede door het gebruik van beelden uit tijdschriften die al snel meer dan 30 jaar oud zijn. Er ontstaat een nieuw moment, een nieuwe situatie. Hij creeërt een spanningsveld tussen de realiteit en fantasie. Bron: EKKO
Wisse Ankersmit, Lanzarote

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst
Voordekunst
Arttube
VondelCS
AmsterdamFM

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later