Redactie

Scarlett Hooft Graafland en Joost van Bellen in Kunst is Lang

13 september 2016

Woensdagavond 14 september zijn Scarlett Hooft Graafland en Joost van Bellen te gast in de uitzending van Kunst is Lang. 

‘Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

———————————————————————————————————

Scarlett hooft Graafland (Maarn,1973) studeerde in 1999 aan de KABK in Den Haag, waarna ze aan de Parsons School of Design in New York haar master in Sculpture behaalde. De afgelopen jaren heeft ze groot succes met haar fotografische werk. Recente tentoonstellingenw aren die in het Landskrona Museum in het Zweedse Landskrona(2015), het Museum voor Fotografie in Seoul, Zuid-Korea(2014), het MOCA-museum in Lima, Peru(2013), het Museo Nacional de Arte in La Paz, Bolivia(2012) en het MoCCA-museum in Toronto, Canada (2012). 

Joost van Bellen (Leiden, 1962) is een prominente dj en party-organisator in Nederland. Hij stond aan de wieg van de ´house´-muziekstijl in Nederland. Van Bellen was resident-dj (1987-1999) en artistiek leider (1991-1996) in de RoXY te Amsterdam en maakte, samen met anderen, deze discotheek tot een icoon van het Nederlands uitgaansleven. Hij was initiator van feestavonden als ‘Speedfreax’ en ´RAUW´, alsook van 90’s acid-feesten als het ‘Oud Hollandsch Acid Feest’ (OHAF), Fucque les Balles, en Original Warehouse Acid Party (OWAP). Van Bellen beschikt over een eigen organisatiebedrijf ´Veel Meubel Stukken BV´ genaamd.

KUNST IS LANG is een samenwerking tussen kunsttijdschrift mister Motley, Amsterdam FM, Voordekunst en Luuk Heezen.


KUNST IS LANG 
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later