Stan Gonera en Marit Biemans

Stan Gonera & Marit Biemans: Het meisje dat zich nooit verveelde

Online tentoonstelling
23 augustus 2019

Dit is een online tentoonstelling van Stan Gonera & Marit Biemans.

Stormzy - Vossi Bop (2019)
Rajneeshpuram - wild wild country - Netflix (2019)
Mon Oncle - Jacques Tati (1958)
Tribune
A 90 cm searchlight in Western Command, 1944
Een printer die ontploft is
UFC gevecht (Unknown)
Alfred Hitchcock, Rearwindow (1954)
Johan van Gurp, bouw van het Chassu00e9 Theater Breda (1994)
Western Parotia
Zwangere Guy Live at AB (2019)
Opblaasbaar winterzeil voor het zwembad
The Peaceable Kingdom - Edward Hicks, c. 1846
Manik & S.O.I - Behind the Facade
Black Hole - u200bEvent Horizon Telescope Collaboration 2019
Paradijsvogels - Piet van Radio Klukkluk (1995)
Paradijsvogels - Luis and Celavie (1995)

Een jaar of vijftien geleden ontmoette ik een meisje. Ze zat met haar lichaam in een ietwat knullige houding te staren naar vier stenen die voor haar lagen. In de gehele vallei was geen ander gelaat te bekennen dan dat van het meisje. Ik aarzelde, de minuten tellende in de druipende hitte van de zon. Mijn dagen hier waren een herhaling van aardetonen, schaduwspelen, gedachtestromen en mijn eigen eenzaamheid. Haar blik, vastgeketend aan de stenen voor haar, hadden nog geen glimp ontvangen van mijn aanwezigheid. Met iedere stap naar haar gestalte steeg de angst om haar uit de band tussen haar en haar stenen te trekken. Eenmaal haar rug bereikt keek ik met haar ogen mee naar de stenen. Er was niets bijzonders te zien. Dezelfde aardetonen aanschouwden mij zoals ze dat al dagenlang deden. Een diepe teleurstelling overviel mijn adem. Het meisje keek om. Zonder enige twijfel lachte ze naar mij en wees met haar vinger naar de derde steen. Ik knikte alsof ik begreep waar ze het over had maar zij viel niet voor de leugen. Het meisje draaide zichzelf om, stond op, en bracht haar mond naar mijn oor.

Met het kantelen van de lijven glommen de schubben van de vissen verzilverd door zonlicht. In groepen gleden ze -met opzet of door de kracht van het water- door het ondiepe stuk schampend over de stenen om vervolgens weer in diepere wateren te geraken. Op het land was een ontelbare hoeveelheid mieren op pad met materiaal groter dan hun eigen voorkomen, onderweg naar gangenstelsels van een ondergrondse wereld. Gezien vanuit hier, gehurkt in een bovengrondse wereld.

(…..)

Een oog open, een oog dicht. Een gezicht gezien door een glas gevuld met bloedrood sap rekt breed uit. Twee ogen dicht, drie ogen open.

(…..)

Dromende hazewindhonden. De kleur van een pelikanenbek en hoe deze uitrekt na de vangst van zijn dagelijkse kost. Het theater dat paradijsvogelmannen voor paradijsvogelvrouwen opvoeren.

(…..)

Verrekijkerdagen in de mist.

(…..)

Een man in een blauw pak komt tevoorschijn, pakt iets op, stopt iets weg. Dwaalt. Draalt. Kijkt met gestrekte ogen. Verdwijnt.

(…..)

De zee.

Index
Stormzy – Vossi Bop (2019)
II Rajneeshpuram – wild wild country – Netflix (2019)
III Mon Oncle – Jacques Tati (1958)
IV Tribune ​
V ​A 90 cm searchlight in Western Command, 1944
VI Een printer die ontploft is
VII UFC gevecht (Unknown)
VIII Alfred Hitchcock, Rearwindow (1954)
IX Johan van Gurp, bouw van het Chassé Theater Breda (1994)
X Western Parotia
XI Zwangere Guy Live at AB (2019)
XII Opblaasbaar winterzeil voor het zwembad ​
XIII The Peaceable Kingdom – Edward Hicks, c. 1846
XIV Manik & S.O.I – Behind the Facade
XV Black Hole – ​Event Horizon Telescope Collaboration 2019
XVI Paradijsvogels – Piet van Radio Klukkluk (1995)
XVII Paradijsvogels – Luis and Celavie (1995)

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later