Redactie

Stijn Elshuis, Sint-Lucas Academie Antwerpen

20 juni 2016

‘Als we streven naar verlichting, kunnen we beter begrijpen welke vragen we moeten stellen over het universum. It seems like there’s a fundamental good inthat.’
-Elon Musk-

Binnen mijn kunstpraktijk houd ik mij bezig met de vraag

welke plek wij als mensen innemen in de kosmos.

Hiervoor stel ik mijzelf de vraag hoe wij ons verhouden tot de natuur, tot onze geschiedenis en de toekomst. In mijn laatste werk heb ik mij bezig gehouden met de vraag welke rol de natuur krijgt in een volkomen technologische wereld. De mens heeft niet alleen noodzaak aan de natuur voor overleving, zuurstof, water, eten etc. maar er is ook een noodzaak in cultureel opzicht. De natuur speelt namelijk een grote rol in de overlevering van verhalen en mythes. En wat gebeurt er als er geen werkelijke natuur meer is, zoals het geval zal zijn wanneer de mens ooit naar mars zou verkassen. Hebben we dan genoeg aan een simulatie van de natuur?


Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later