Redactie

Torenkamer – Simon Heijmans

19 december 2017

Een ochtend in de torenkamer
Mister Motley bezoekt iedere woensdagochtend de residerende kunstenaar in de Torenkamer van het Vondelpark. Iedere woensdagochtend worden dezelfde vragen gesteld om een beter beeld te krijgen van de plek, de maker en het werk. Waar is hij of zij mee bezig, welke invloed heeft de ruimte en hoe ziet een ochtend er daar eigenlijk uit? Deze week bezoeken we Simon Heijmans die werk maakt over de houdbaarheid van de duurzame liefde.

Naam: Simon Heijmans

Mister Motley: Waar denk je aan als je opstaat in de Torenkamer?
Aan alles wat nog moet gebeuren. Als ik opsta ben ik vooral bezig mezelf te kalmeren. Omdat ik een voorstelling en podcast tegelijk maak zijn er nogal wat ballen om in de lucht te houden. Maar de kick is des te groter als dat lukt.

Mister Motley: Wat is je plan voor je Torenkamerverblijf?
Ik ga in de torenkamer werken aan mijn nieuwe solovoorstelling: ‘Voor altijd duurt een jaar.’ De voorstelling vertelt het verhaal van Eric en Pim, zij komen elkaar op een nacht tegen in de stad, allebei op een dieptepunt. Ze sluiten meteen een pact: ze zullen vanaf dat moment precies een jaar bij elkaar blijven. Misschien wordt het verschrikkelijk, maar ze moeten de liefde een jaar de kans geven. Misschien wordt het fantastisch, ook dan gaan ze na een jaar weer uit elkaar. Om de liefde te conserveren op het hoogtepunt. Aan de hand van dit verhaal ga ik tijdens mijn voorstelling in gesprek met het publiek over de grote liefdesvragen die Eric en Pim tegenkomen. De mooiste verhalen die ik hierin verzamel komen terug in een podcast. Ook heb ik in aanloop naar de voorstelling al 5 ‘liefdesexperts’ geïnterviewd. In de torenkamer maak ik de derde aflevering van de podcast, deze komt halverwege de week online. 

Mister Motley: Wat hoop je vandaag te vinden?
Ik heb vandaag een openbare repetitie hier, in het VondelCS, om 14.00. Het lijkt me te gek om wat eerste dingen uit te proberen voor publiek. Misschien heb ik al wel een mooi gesprek. 

Mister Motley: Welke wending heeft deze plek gegeven aan je werk? 
De torenkamer is een inspirende omgeving en brengt veel focus en tijd om aan het project te besteden. Het is ontzettend fijn dat ik hier in het VondelCS ook een grote repetitieruimte heb gekregen om op de vloer aan de voorstelling te kunnen werken. Tegen de avond sluit ik mij weer op in de torenkamer om aan de podcast te werken met een heerlijk rustig uitzicht! 


Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later