Mister Motley

Vera Posters – hoogtepunten afgelopen 5 jaar

4 maart 2014

Van zaterdag 22 februari t/m zondag 23 maart presenteert GR-ID, museum voor het realiseren van GRafische IDeeën de overzichtstentoonstelling ‘Vera-posters –hoogtepunten van de afgelopen 5 jaar’. In de tentoonstelling is een selectie van zo’n 100 van de meest bijzondere, memorabele en mooiste zeefdrukken te zien uit het archief van de internationaal bekende Groninger poptempel.

De concertposters van poppodium Vera zijn een fenomeen op zich, zeker in Groningen. Al vanaf de jaren ’70 maakt een enthousiaste groep ontwerpers de posters voor de uiteenlopende concerten en drukken ze met de hand af in de zeefdrukwerkplaats op de grote zolder van de Groninger  poptempel. Bands als Joy Division, U2, Nirvana, Pearl Jam, White Stripes, Franz Ferdinand, Editors en Triggerfinger, om er maar eens een paar te noemen, traden hier op en hebben allemaal hun eigen artwork gekregen. Maar ook de nieuwe lichting als Blaudzun, Rats on Rafts en Coelie krijgen allemaal hun eigen poster. Per maand worden er door de artdivision zo’n 10 posters ontworpen en gedrukt.

Ondanks het herkenbare gezicht van al die posters die al decennia lang gemaakt worden zijn ze nog maar weinig tentoongesteld. GR-ID, museum voor het realiseren van GRafische IDeeën, brengt daar nu verandering in met de overzichtstentoonstelling ‘Vera-posters hoogtepunten van de afgelopen 5 jaar’.

Samen met de artdivision van Vera, die bestaat uit een tiental kunstenaars, is uit het enorme archief een selectie van circa 100 posters gemaakt.  De ontwerpen van Berbel Zijlstra, Jelle van Gosliga, Julia de Jong, Kim Hunnersen, Marijke Buurlage, Mirjam Dijkema, Rommie Schilstra, Stefan Sloot, Vlerk, Willem Kolvoort en Wytse Sterk zijn te zien vanaf zaterdag 22 februari in GR-ID aan de Rabenhaupstraat 65.

De Vera-posters zijn stuk voor stuk unieke kunstwerkjes die in een maximale oplage van 70 stuks verschijnen. Hierdoor zijn het echte collectors items geworden, die al vaak nog voor het concert heeft plaatsgevonden van de muren getrokken worden. Een aantal posters is in onze museumwinkel te koop.

Zie voor meer informatie: www.gr-id.nl


 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later