Ellis Kat

Vier dingen die (n)iets met de liefde te maken hebben

14 november 2017

Inge Meijer’s video You of Me in Museum Arnhem laat zien hoe abstract de zoektocht naar ware liefde is. ‘I can really enjoy the small things in life’ en ‘What I do miss is a nice woman to share my life with’ zijn zinnen uit contactadvertenties van volwassenen, die nog surrealistischer worden wanneer ze klinken uit een kindermond.

Liefde: iets dat blind maakt en tegelijkertijd ogen opent, iets waar je bang voor bent, maar ook niet zonder kunt. De volgende vier dingen hebben hier dan ook (n)iets mee te maken:
1. Een contactadvertentie

Bij de verkoop van een huis vertelt de makelaar dat de scheuren in de muur charmant zijn. Net als de barsten in je ziel door het roerige leven. De kleine, donkere woonkamer wordt omschreven als o zo knus. Net als de horizon die je in geen tijden meer hebt verbreed. Een bouwval is een project voor mensen met rechterhanden. Net als de ander die de rotzooi, achtergelaten door je vorige liefde, op zal moeten ruimen.

Een contactadvertentie is niets meer dan een ‘Te Koop’-bord in je hart planten. ‘Kom maar’, zeg je, ‘maar ga niet al te ver onder de vraagprijs zitten. Ik ben zo ontzettend zorgzaam en heb zoveel hobby’s en dat er zo lang niemand in me heeft gewoond, ligt echt niet aan mij.’
2. Voor altijd alleen

Als je je afvraagt of je hem echt te moeite waard vindt, zit er niets anders op dan het turven van de dagen dat je wacht met het verschonen van je beddengoed na de eerste seks.

Eén dag: je bedankt hem vriendelijk en laat vervolgens nooit meer iets van je horen. Twee of drie dagen: je laat hem nog een paar keer langskomen wanneer het jou toevallig zo uitkomt. Vier dagen of langer: je weet niet of je ooit nog zonder hem zou kunnen.

Vanochtend draaide een bonte was op 90 graden. Het heeft een uur of zeven geduurd.
3. Ouder worden

Met een witte kussensloop als sluier ben je meerdere malen getrouwd met je eigen vader. De Baby Born in je kinderarmen is het hypothetische product van iets dat – gelukkig – wettelijk verboden is.  

Als kind is niets leuker dan weten dat je ooit, in een verre toekomst, ook ouder bent en de bijbehorende grote-mensen-dingen mag doen en laten. Dat onderuit gaan in de liefde zich niet beperkt tot het hek van het schoolplein en niet alleen je goudvis de kunst van het sterven kent, heeft niemand je destijds verteld.
4. De geneugten des levens

‘Neem nooit meer een borrel, pilletje of peuk.’ Het werd je voor de zesde keer geadviseerd en eindelijk heb je het doorzettingsvermogen vast kunnen houden. Of je er daadwerkelijk langer door leeft ga je nooit weten, maar het leven gaat in ieder geval een stuk langer lijken.

Inge Meijer’s video ‘You of Me’ is tot en met 19 november te zien in Museum Arnhem. Klik hier voor de teaser van het werk.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later