Redactie

Willem Poelstra in Kunst is Lang

18 december 2017

Op woensdagavond 20 december schuift om 20.00 de derde gast van het nieuwe seizoen van Kunst is Lang aan. Willem Poelstra komt langs in VondelCS om te vertellen over zijn fotografie en blik op de wereld. Poelstra zal met Luuk in gesprek gaan over de documentatie van het verleden vandaag de dag, het rauwe van de camera en het eindige van het leven. Daarnaast is fotograaf Anne Geene aanwezig om visueel te reageren op het gesprek. 

Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de Kunst is Lang Youtube en Arttube. 

———————————————————————————————————

Willem Poelstra’s photography is raw, engaged and focuses on the content with attention to the subject and detail. The images hardly need any text to tell the story. After a career, as a proffesional diver following operational manager in the oil and gas industry and in communication, Willem Poelstra (1956) attends the Photo Academy, having suffered a serious accident. He graduates with honours in 2005 with his first series of photos of the Amsterdam Ambulance Service. These series, shown in various magazines, were published in bookform in 2008 by Schilt Publishing, followed by a solo exhibition in the Melkweg Gallery.
For Hanna, Future Stories from the Past

Anne Geene studeerde aan het KABK in Den Haag, Sint Joost in Breda en heeft de master Photographic Studies aan de universiteit in Leiden behaald. Haar fotografie kent een hoge mate van ordening en ze focust haar lens op de schoonheid van de natuur. Haar project Perceel Nr. 235 / Encyclopedie van een volkstuin, geeft ‘een compleet overzicht van alles wat groeit, bloeit, langszwemt en overvliegt in een kunstmatig afgebakende biotoop.’ Op woensdagavond 20 december zal Anne Geen reageren op het interview. 
Perceel Nr. 235 / Encyclopedie van een volkstuin

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst
Voordekunst
Arttube
VondelCS
AmsterdamFM

 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later