Mister Motley gaat de komende 2 maanden 6 diepte interviews puliceren met de winnaars van de Buning Brongers Prijzen.

De jury van de Buning Brongers Prijzen 2018 heeft besloten de prijzen toe te kennen aan de volgende beeldend kunstenaars: 
•    Ricardo van Eyk (De Ateliers)
•    Naomi Mitsuko Makkelie (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
•    Jenny Lindblom (Rijksakademie van beeldende kunsten)
•    David Noro (Gerrit Rietveld Academie)
•    Wouter Paijmans (De Ateliers)
•    Rutger de Vries (Rijksakademie van beeldende kunsten)

Bij alle winnaars is een studiobezoek gepland met een schrijver van mister Motley.

De interviews worden geschreven zonder redactionele inspraak. De Buning Brongers Prijs is een tweejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars. De prijzen worden uitgereikt door de Buning Brongers Stichting uit de nalatenschap van Johan Buning, zijn vrouw Titia Brongers en zijn schoonzus Jeanette Brongers. De Buning Brongers Prijs is de grootste particuliere kunstprijs van Nederland en is sinds 1966 uitgereikt aan 144 kunstenaars. De kandidaten voor de prijs worden door kunstopleidingen uit het hele land voorgedragen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 4.500.

Voor de winnaars wordt van 1 tm 16 december een tentoonstelling georganiseerd in Arti et Amicitiae en een catalogus uitgegeven in samenwerking met kunstmagazine See All This. De prijzen worden op 30 november uitgereikt in Arti et Amicitiae. U bent van harte welkom! U kunt zich hier aanmelden.

Klik hier alvast voor meer informatie over de prijs en de winnaars.

Klik hier voor het eerste interview in de reeks met David Noro.