Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Image

Benjamin Verdonck en de Vondelbunker in Kunst is Lang

16-05-2017 Redactie

Op woensdag avond 26 april waren Benjamin Verdonck en de mannen van de Vondelbunker te gast in Kunst is Lang

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de cultuurzender Parmando 24 Culture. 

Benjamin Verdonck is een Vlaamse theatermaker en kunstenaar. Hij staat in het theater, bijvoorbeeld met zijn ‘tafeltheater’ een heel eenvoudig decortje ter grootte van een tafel met daarop in elkaar gezette figuren, doet acties in de openbare ruimte, zoals een heel groot vogelnest tegen een kantoorgebouw waar hij dan ook een aantal dagen in verblijft, hoog in de lucht, of een boomhut midden in de stad, en de fysieke objecten die hij gebruikt voor een werkmiddag met een schoolklas belanden in een galerie. 

De Vondelbunker: Verborgen in het Amsterdamse Vondelpark, onder de brug waar tram 3 overheen dendert, ligt een oude atoomschuilkelder uit het jaar 1947. Een bijzondere en muzikale plek genaamd de Vondelbunker. Een ruimte met een rijke geschiedenis: in 1968 werd 'Beatkelder Lijn 3' geopend, waar Pink Floyd nog heeft opgetreden.

Benjamin Verdonck
Benjamin Verdonck

KUNST IS LANG

en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
Aanstaande zondag op de buis via Parmando 24 Culture

De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Voordekunst
Parmando 24 Culture
AmsterdamFM
Oude Kerk
Museum Van Loon
Kunstfort Vijfhuizen

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl