Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Levi van Veluw en Zoutmus in Kunst is Lang

20-07-2017 Redactie

Woensdagavond 20 juni waren Levi van Veluw en Zoutmus te gast in Kunst is Lang

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de cultuurzender Parmando 24 Culture. 
Levi van Veluw: Levi van Veluw werd in 1985 geboren in Hoevelaken en studeerde aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Sinds zijn afstuderen in 2007 heeft Levi allerlei soorten werk gemaakt: foto's, video's, sculpturen, installaties en tekeningen. Hij heeft een aantal nominaties en prijzen op zijn naam staan. Vorig jaar maakte hij een spectaculaire installatie in Marres Maastricht dat voor hem het begin van een grote internationale carrière markeert.

Zoutmus: Zoutmus is in 2010 begonnen op Over het IJ Festival in een container. In 2012 kwamen ze bij Orkater en maakte daar de twee eigen voorstellingen "De Ongelukkige Dag" en "Half Krab/Half Winegum". Die speelden ze, met succes, in theaters, Lowlands en De Parade. Vooral met Half Krab/Half Winegum hadden ze een stijl gevonden die het best bij Zoutmus past. Absurdistisch, snel, komisch, muzikaal, energiek theater.

Levi van Veluw
Levi van Veluw
KUNST IS LANG

en het leven is kort

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
Aanstaande zondag op de buis via Parmando 24 Culture

De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Voordekunst
Parmando 24 Culture
AmsterdamFM
Oude Kerk
Museum Van Loon
Kunstfort Vijfhuizen

 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl