Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Marokkaanse moeders

23-11-2013 Mister Motley

Recentelijk werd documentaire maakster Marjolein Busstra op straat lastig gevallen door een groepje Marokkaanse jongens. In een poging zichzelf te verweren, maakte ze een foto van het groepje met haar Iphone. De jongen die haar tegemoet kwam trok snel zijn capuchon over zijn hoofd zodat hij onherkenbaar werd.

Marjolein Busstra

Marjolein Busstra probeert met haar projecten altijd een alternatief te bieden voor de op sensatiegerichte massamedia. Ironisch genoeg maakte ze op dat moment een stigmatiserende foto die media gebruiken als ze berichten over Marokkanen. In de berichtgeving hoor je nooit de moeders van deze jongens. Busstra wil het gesprek met ze aangaan en de moeders aan het woord laten over opvoeding en hun leven als Marokkaanse moeder. Samen met Rebekka van Hartskamp probeert ze zoveel mogelijk vrouwen voor de camera te krijgen. Dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan...

Marokkaanse moeders is nog een work in progress Rebekka en Marjolein gaan het komende jaar door met vrouwen zoeken en proberen er toch zoveel mogelijk te interviewen.

Filmpje over het work in progress

Voor meer informatie over dit project, bezoek: www.marjoleinbusstra.com

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl