Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Roy Villevoye en Maarten Kal in Kunst is Lang

30-11-2016 Redactie

Woensdagavond 30 november zijn Roy Villevoye en Maarten Kal te gast in Kunst is Lang

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
De Amsterdamse kunstenaar Roy Villevoye (1960) verblijft iedere twee jaar enkele maanden in de Asmat, een gebied aan de zuidkust van Papua (Irian Jaya). In zijn werk speelt de wrijving tussen de cultuur van de Papoea’s en die van het westen een hoofdrol. De foto’s en films van Villevoye zetten de kijker er toe aan om de huidige staat van de wereld onder ogen te zien: de destructie van tradities en culturen die de globalisering met zich meebrengt, alsook hoopvolle verschijnselen in de marge daarvan.

Maarten Kal is regisseur en DOP voor documentaire, commercials en corporate.Als filmmaker is hij gefascineerd door character driven films over mensen die de status quo willen veranderen met nieuwe ideeën. Avontuurlijke idealisten, wereldredders op waanzinnige missies, mensen met energie en innovatieve ideeën die de wereld willen veranderen. 

Roy Villevoye
Roy Villevoye

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl