Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Wouter klein Velderman en Anne Koning in Kunst is Lang

10-04-2017 Redactie

Kunst is Lang is terug met een gloednieuw seizoen radio én televisie uitzendingen. 20 kunstenaars die in museumzalen, atelier ruimtes en kerkgangen vertellen over hun kunst, kunstenaarschap en blik op de wereld. Op woensdag avond 29 maart was Wouter Klein Velderman te gast..

Ars longa, vita brevis' verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): 'Kunst is lang, het leven is kort'. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo'n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de cultuurzender Parmando 24 Culture. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wouter Klein Velderman maakt veel sculpturen van dik pvc-plastic, dat materiaal waar vrachtwagendoeken van gemaakt zijn. De ene keer maakt hij er manshoge oorlogsvliegtuigjes mee, of hij verzint emblemen die gevechtspiloten op hun jas zouden kunnen hebben. Maar zo’n doek kan ook dienen als grote hoes om over een oude oorlogsbunker te schuiven of een doek in de vorm van een kerktoren, die als hoes over een boom schuift. Klein Velderman studeerde aan de Rietveld academie en daarna aan het Sandberg Instituut. Hij was mede-oprichter van de succesvolle tentoonstelling Beeld Hal Werk in 2010 waarbij 50 sculpturen in een megaloods in Amsterdam-Noord te zien waren. 

Anne Koning Hoe kan je perceptie op het verleden zo anders zijn dan de waarheid en hoe komt het dat je hier pas achter komt als je wat ouder wordt? Anne Koning maakt naar aanleiding van deze vragen met haar vader een documentaire over 'Die dingen van vroeger'. 

Wouter Klein Velderman
Wouter Klein Velderman

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
Aanstaande zondag op de buis via Parmando 24 Culture

De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Voordekunst
Parmando 24 Culture
AmsterdamFM
Oude Kerk
Museum Van Loon
Kunstfort Vijfhuizen

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl