Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Mike Ottink: Implicate Order

29-10-2013 Mister Motley

'It is entirely possible that behind the perception of our senses, worlds are hidden of which we are unaware.' 
(Albert Einstein)

Spelenderwijs onderzoekt Mike Ottink in zijn projecten zintuiglijke waarneming en beleving. Intuïtief werkt hij aan zijn eigen beeldtaal waarin de ene zintuiglijke discipline over gaat in de andere. Zijn huidige schilderijen komen voort uit het tekenen van grafische partituren, scores. Autonome beelden die refereren aan 'vluchtige' installaties en performances van geluid en bewegend beeld. Zij zijn een alternatief voor geluid-, foto of video-opnames die in zijn ogen het moment van uitvoering corrumperen. In deze werken resoneren de ideeën van David Bohm over 'Quantum coherence': ‘The fabric of reality is a holistic medium where everything coexists with everything else’. De zogenaamde 'implicate order'.

Mike Ottink (Implicate Order)

In lijn met z'n ideeën over het oprekken van de grenzen van perceptie, ontwerpt en bouwt Mike Ottink zijn eigen teken & schilder gereedschap - en creëert hij muziekinstrumenten en geluidstechnieken in de context van audiovisuele performances in samenwerkingsverbanden als het Amsterdamse VHSUHF.
In zijn streven het onzichtbare en het onhoorbare uit te drukken, kun je zijn werk zien als intuïtieve wetenschap: de alchemie van 'noise' en het verlangen om daar iets universeels en tastbaars in te vinden. (Frank Taal)

'Implicate Order'
Mike Ottink
4 okt t/m 7 nov 2013

Opening: vrijdag 4 oktober 2013 - van 17.00 tot 20.30 uur

Galerie Frank Taal
Van Speykstraat 129, Rotterdam
www.franktaal.nl

Mike Ottink (Implicate Order)

Mike Ottink (Implicate Order)

Mike Ottink (Implicate Order)

 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl