Richtje Reinsma

De greep van de crucifix (II)

23 oktober 2019

In een driedelige serie koppelt mister Motley diverse essays en beeldverslagen aan geluidswerken van kunstenaar Richtje Reinsma uit de tentoonstelling mybody.com in Nest Den Haag.

In een nieuwe driedelige serie koppelt mister Motley het komende najaar diverse essays en beeldverslagen aan geluidswerken van kunstenaar Richtje Reinsma uit de tentoonstelling mybody.com in Nest Den Haag. De geluidsfragmenten van Reinsma, productervaringen genoemd, gaan over de vraag welke instructies er kunnen uitgaan van voorwerpen. Het tweede deel is gewijd aan de crucifix – het in talloze formaten en materialen uitgevoerde religieuze voorwerp waarop een gemartelde, vermoorde, vrijwel naakte man is afgebeeld. Reinsma is niet religieus opgevoed maar werd met grote regelmaat meegenomen naar christelijke architectuur en kunst. Ze peinsde als kind over de boodschap van het kruisbeeld, dat haar grote angst aanjoeg en tegelijkertijd fascineerde.

Luister hieronder naar de tweede Productervaring van Reinsma en bekijk de Salon van Rinke Nijburg, een beeldverzameling waarin hij een koppeling maakt tussen de verering van de zijdewond van Christus en de verering van de vulva.

Bekijk hier de Salon van Rinke Nijburg

De tentoonstelling mybody.com is nog tot en met 3 november te zien in Nest Den Haag.

Audio titled Richtje Reinsma – Productervaring 2 by Nest ruimte voor kunst
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later