Luuk Heezen

DE ZOMER IS LANG #1: De keuze van Robin Waart

Podcast
19 juli 2023

In deze eerste editie van De Zomer is Lang tipt Robin Waart – te gast in aflevering 242 van het meest recente seizoen – een aflevering uit het rijke archief van Kunst is Lang. 

In De Zomer is Lang stellen kunstenaars uit het meest recente seizoen van Kunst is Lang hun favoriete aflevering uit het archief aan je voor. In de eerste aflevering hoor je de keuze van Robin Waart: aflevering 103 met kunstenaar Semâ Bekirović.

Sema Bekirovic speelt in haar werk met het testen van natuurwetten. Bijvoorbeeld door met een warmtecamera te filmen hoe haar hand over een standbeeld glijdt en door haar lichaamswarmte het beeld zichtbaar wordt. Of door te filmen hoe iemand zo lang mogelijk (ruim 9 minuten) onder water zijn adem in kan houden. Niet zelden is haar werk een experiment dat door andere factoren dan haarzelf wordt afgemaakt: bijvoorbeeld door de meerkoeten die ze haar persoonlijke spullen aanbood, en die daar hun nest mee bouwden. Of door een raster op papier te tekenen en daar slakken overheen te laten kruipen, die met hun slijmspoor het perfecte grid uitwissen. Maar ook door de bezoekers die een nog niet volledig ontwikkelde foto mogen bekijken, maar dat alleen kunnen doen door het doek dat er voor hangt even opzij te schuiven – waardoor het werk onherroepelijk verandert.

Op dit moment is nog tot en met 29 juli de installatie Once an Alien van Semâ Bekirović te zien in Rozenstraat. Kunst is Lang keert in september weer terug met een nieuw seizoen!

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later