Lisette van der Maten

Het kwaad in de kunst

21 augustus 2016

Lisette van der Maten 

Toen ik dertien was kwam ik erachter dat God niet bestond. Al een paar jaar eerder had ik gemerkt dat hij nogal afwezig was in mijn bestaan, omdat ik het idee had dat hij mijn gebeden niet verhoorde. Ik besloot Hem te testen. Voordat ik ging slapen, vroeg ik dan aan God om, als hij me hoorde, de volgende ochtend een boomblaadje onder de vuilnisbak te plaatsen, zodat ik wist dat hij bestond. Ik vond deze de volgende dag niet. Ik probeerde dit nog wel eens vaker, maar God hield zich stil. 
 

Het kwaad is bij uitstek een menselijk fenomeen. Wat verstaan we onder goed en kwaad en hoe betrekken we dit op de mens? Wat leert de Romantiek ons over duisternis, dramatiek en esthetiek en hoe zien we dat tegenwoordig nog terug? Hoe worden absurditeit, provocatie en (seksueel) geweld ingezet in de kunsten om publiek te prikkelen en confronteren?

Download

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later