Lieneke Hulshof

KAN NIET BESTAAT NIET: Feiko Beckers

Podcast
30 december 2022

In deze aflevering van Kan niet bestaat niet gaat Lieneke Hulshof in gesprek met Feiko Beckers over het mislukken van een mislukking.

Auto-ongelukken, vallende aambeelden en een omvallende trap: kunstenaar Feiko Beckers verheft de mislukking tot kunstvorm. Maar als hij de regie verliest bij een zorgvuldig in scène gezette slapstick of anti-climax, en hij ondersteboven aan een touw eindigt, is het werk voor hem toch mislukt. Hoe verschilt deze mislukking van de ongelukken die Beckers wél in een museum presenteert? In deze tweede aflevering van de podcast Kan niet bestaat niet vertelt de kunstenaar over de toepassing van slapstick, anti-climax en humor in zijn werk en hoe het succes van een mislukking ligt in het verhaal dat je eraan overhoudt.

Feiko Beckers. © Feiko Beckers.

'Mensen zeggen: 'ja, jij werkt met mislukking dus alles is goed bij jou.' Dat is juist niet het geval, het gaat om het minutieus creëren van een mislukking.'

Over Kan niet bestaat niet
Hoe beschrijf je zoiets fysieks als een kunstwerk als het nooit daadwerkelijk bestaan heeft? Podcastserie Kan niet bestaat niet gaat over een specifiek aspect van de kunstenaarspraktijk: niet gemaakte-kunst. De verhalen geven een bijzondere inkijk in de vaak onzichtbare dagelijkse praktijk.

Over Feiko Beckers
In zijn praktijk gebruikt Feiko Beckers alledaagse verhalen gebaseerd op gebeurtenissen uit zijn leven. Inclusief mislukkelingen, ongelukken of gênante situaties die hij persoonlijk heeft meegemaakt. Beckers maakt performances, video’s en installaties.

 

Artwork door Noémi Biró.

Kan niet bestaat niet is een samenwerking tussen Mister Motley en de Brakke Grond, en komt tot stand met financiële steun van het Mondriaan Fonds.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later