Luuk Heezen

KUNST IS LANG: Tja Ling Hu

Podcast
17 januari 2024

Met de Kunst is Lang-reeks geschiedenis, migratie en conflict licht Mister Motley afleveringen uit waarin de diaspora, institutioneel geweld en onthechting centraal staan. Dit keer hoor je het gesprek met Tja Ling Hu, uit november 2020. In de 14 prachtige, doorlopende potloodtekeningen van de reeks Before I was Born heeft ze haar familiegeschiedenis verbeeld. Een epische beeldende vertelling die laat zien hoe haar grootouders uit China zijn vertrokken, wat ze hebben doorstaan, en hoe de keuze om zich ergens anders te vestigen het leven van haar ouders, en uiteindelijk die van haarzelf, hebben gevormd.

 

Kunst is Lang werkt achter de schermen hard aan een nieuwe reeks, die in het voorjaar moet beginnen. In de tussentijd lichten we in de serie Geschiedenis, migratie en conflict afleveringen uit waarin de diaspora, institutioneel geweld en onthechting centraal staan. De kunstenaars die je gaat horen, bevragen de veronderstelde vanzelfsprekendheid van historische constructies, culturele identiteiten en politieke instituties, en ze vertellen over hun ervaringen met heimwee, uitsluiting en onderdrukking. Daarmee bieden hun verhalen volgens ons een verrijkende lens op het heden.

Dit keer hoor je het gesprek met Tja Ling Hu, uit november 2020. In de 14 prachtige, doorlopende potloodtekeningen van de reeks Before I was Born heeft ze haar familiegeschiedenis verbeeld. Een epische beeldende vertelling die laat zien hoe haar grootouders uit China zijn vertrokken, wat ze hebben doorstaan, en hoe de keuze om zich ergens anders te vestigen het leven van haar ouders, en uiteindelijk die van haarzelf, hebben gevormd.

Op dit moment en binnenkort te zien:
  • Op dit moment is in het Van Gogh Huis in Zundert een groepstentoonstelling te zien met werk van alle kunstenaars die in 2023 deelnamen aan de Van Gogh Artist in Residence, onder wie ook Tja Ling.
  • Op 22 februari opent de tentoonstelling Collecting the City #4 in het Amsterdam Museum waar Tja Ling samen met Susan Kooi en Neil Fortune Ongekend Zeedijk presenteert.
  • Op 19 april opent Tja Lings solotentoonstelling bij Gallery van Fanny Freytag.
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later