Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Experimenting

11-03-2014 Mister Motley

De werking van elektronische apparaten observeren, uittesten en beproeven. In de tentoonstelling Experimenting gaan een aantal jonge kunstenaars uit verschillende disciplines dit onderzoek aan. De huidige elektronische apparaten zijn zo complex geworden dat we er geen vat meer op krijgen. Hoe werkt een printer? Hoe werken geluidsboxen? Wat precies de werking is van een apparaat en hoe het tot stand is gekomen?

De expositie Experimenting bij de Looiersgracht 60 vraagt de toeschouwer zich te verdiepen in dit proces, in plaats van ons alleen te focussen op het eindresultaat. De tentoonstelling is opgebouwd uit verschillende apparaten die ons confronteren met de manier waarop beeld en geluid tot stand komen. Daarnaast vormen een aantal van deze objecten een opstelling, als het ware een basale productielijn die in kunstwerken resulteren. Hierdoor is het voor korte tijd mogelijk om de oude sfeer van de oorspronkelijke fabriek op Looiersgracht 60 te proeven. Het is een expositie die onze tijdsgeest moet uitdagen en de verbeelding moet prikkelen om antwoord te vinden op de vragen die wij onszelf niet meer stellen. 

Isaie Reuling, Simon Keizer , Nicolas Turki Duchesnay, Jochem Esser en Nathanael Reuling wilden graag samen werken om de grenzen van hun eigen disciplines te verkennen. Hun gedrevenheid om te experimenteren buiten hun vakgebied heeft hen samen gebracht. Door kennis uit te wisselen met elkaar raakten ze geïnspireerd en motiveerden ze elkaar. Door buiten de grenzen van disciplines te treden en door het deconstrueren van bestaande audio/visuele apparaten ontstaat er ruimte voor het creëren van iets nieuws. Het experiment en het resultaat hebben hierin evenveel waarde.

Looiersgracht 60, is een non-profit projectruimte voor kunst, design, en architectuur. Het eigen programma bestaat uit tentoonstellingen met daarbij een op maat programma van lezingen, events en publicaties. Daarnaast bieden we af en toe platform aan getalenteerde jonge kunstenaars zodat ze met hun werk naar buiten kunnen treden. 

Opening 21 maart:
De tentoonstelling gaat gepaard met de release van het album Post-Tenebras van DJ Simon Weiss aka Isaie Reuling.  Muziek op de openingsavond wordt verzorgd door : Rick Payne, Luc Nagel, Bert de Rooij, Le Roi Jacquot. Naast de expositie vinden een aantal lezingen plaats, die voor context en verdieping zorgen.

Lezing 22 maart:
13:00 -14:00 Albert van der Weide -  Onze generatie kunstenaars
14:00-15:00 Hans Wijninga - Het experimenteren met fotografie
15:00-16:00 Simon Claessen - Hardware hacking
16:00-17:00 Eelco Couvreur - Elektronische muziek 

Kijk voor meer informatie op de website van Looiersgracht 60 of op de blog van Experimenting. 

Isaie en Nathanael Reuling
Isaie en Nathanael Reuling
Nathanael Reuling
Nathanael Reuling

 

Nathanael Reuling
Nathanael Reuling

Simon Keizer
Simon Keizer

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl