Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

The Space Between

02-11-2013 Mister Motley

‘The Space Between’

In de maand november heeft Kallenbach Gallery een bijzondere solo expositie van de  internationaal gerenommeerde kunstenaar: Jaybo. Na shows in LA, Berlijn, London en New York is het nu voor het eerst dat Jaybo een solo show in Nederland heeft. In deze show, ‘The Space Between’, zal Jaybo recent werk laten zien, als vervolg op zijn vorige serie ‘Paper Tears’, alsmede een nieuwe serie werken op canvas.

Jaybo

Jaybo Monk liep op 14-jarige leeftijd weg van zijn ouderlijk huis in het zuiden van Frankrijk en belandde na vele omzwervingen in Berlijn in het begin van de jaren tachtig. 
Street Art heeft voor Jaybo een heel eigen betekenis door het leven op straat, dakloos met zijn honden als gezelschap. Voor hem was street art indertijd als zijn eigen huiskamer. Hij zal zichzelf niet snel als street artist bestempelen, voor hem is street art alles wat daadwerkelijk op straat gebeurt.
Jaybo’s werk toont een rijk en divers scala aan ervaringen en half verborgen visuele herinneringen, die zowel tijdloos als onthullend zijn.

“I left home when I was 14. I travel along the street, I had my first kiss in the street, my first fight in the street and enemies well. It’s in the street that I learned freedom. Now I paint about this freedom, which is going to go away more and more as kids are afraid of confrontation and prefer to glue their eyes on their own playstation brain masturbation. Street made me what I am now, to not be afraid of freedom. Paint is just a hobby. Don’t call me an artist, please.”   -   Jaybo
From the book “Walls & Frames” (Gestalten)

Naast kunstenaar is Jaybo ook mede-oprichter van het mode/cultuur tijdschrift “Style and the Family Tunes” en van kledingmerk “Iriedaily”

Met zijn wortels in de street art en graffiti, wordt Jaybo momenteel gezien als de voorhoede van de huidige Graffuturism beweging.
Zijn werk heeft zich ontwikkeld in een richting die veel aansluiting vindt in de moderne, contemporaine kunststroming.

Fotografie: Jaybo Monk

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl