Redactie

Online cursus LAND

14 maart 2022

Een gratis lessenserie door filosoof en kunstenaar Anouk Mulders

In het collegejaar 2020/2021 bespraken Mister Motley en ArtEZ studium generale het thema LAND, een thema over de relatie tussen eigendom van land en klimaatafbraak. Schrijver Fiep van Bodegom publiceerde in september het openingsessay en er volgde een jaar met interviews , online leesgroepen, een podcastserie over deep listening, lezingen en essays waarin werd samengewerkt met wetenschappers, kunstenaars en schrijvers.

: Polar Bear, Scarlett Hooft Graafland, 2007, 120, 150, C-print, HMA-2011-34

Dit archief aan kennis en inzichten omtrent LAND is nu omgezet in een gratis online cursus door filosoof en kunstenaar Anouk Mulders met video’s, teksten, theoretische en praktische opdrachten . Een lessenserie die bedoeld is voor kunstenaars, makers en studenten die geïnteresseerd zijn in vragen over klimaatafbraak, eigendom, territorium en kolonialisme waarbij ‘land’ het uitgangspunt vormt.

BEKIJK DE ONLINE CURSUS

De drie lessen hebben de volgende opzet:

Les 1
Introductie op LAND
Deze eerste les is een algemene introductie op LAND als thema en de opzet van de online lessen. Via deze lessen duik je dieper in het thema LAND. Je gaat aan het werk met het onderwerp.

Les 2
Andere perspectieven op LAND
Deze les gaat over verschillende houdingen en verhoudingen ten aanzien van LAND gezien vanuit verschillende perspectieven. We zullen meer verbredend/verdiepend kijken.

Les 3
Klimaatactivisme en Kunst
Deze derde en laatste les uit de serie gaat over inheemse kennis.

BEKIJK DE ONLINE CURSUS

Voor wie wil, is er op 23 mei om 17.00 uur een bijeenkomst, waarin Anouk samen met deelnemers reflecteert op wat er is gemaakt en ontdekt. Inschrijven voor deze les kan via deze link.

Anouk Mulders (1977) heeft een bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gedaan, waarna een studie Algemene Cultuurwetenschappen en een Master Fine Art volgde. Ze is werkzaam bij ArtEZ Arnhem (DBKV) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (FA en FADE). Het liefst maakt ze onderwijs dat zich op zoveel mogelijk snijvlakken bevindt. Bevragen, het (be)kijken vanuit verschillende perspectieven en het op een speelse manier benaderen van theorie staan centraal in zowel haar beeldende werk als lessen. Waardoor ben je ergens? Deze tijd brengt een complexiteit met zich mee met betrekking tot tijd, plaats en werkelijkheden. Graag vestigt ze de aandacht op ogenschijnlijk onzichtbare zaken, het spoor van de dingen, de onderliggende processen, de ruis.

BEKIJK DE ONLINE CURSUS

 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later