Floriek Landeweerd

Zomer Expo 2015

27 februari 2015

ZomerExpo in open lucht: kunst in tuinen van het Gemeentemuseum
Gemeentemuseum Den Haag en ArtWorlds beginnen iets nieuws! Zij roepen alle kunstenaars – bekend of onbekend – op om weerbestendig werk te maken voor de Berlage-tuinen van het Gemeentemuseum. Tijdens een exclusieve voorronde van ZomerExpo 2015 op 25 april in het Gemeentemuseum Den Haag worden 25 buitenkunstwerken anoniem gekozen. Iedereen kan werk aanmelden. De gekozen beelden en installaties zijn samen met de 250 gekozen werken in én buiten het museum te zien van 11 juli t/m 25 september 2015.

Voor het eerst wordt de ZomerExpo ook een open lucht tentoonstelling die plaatsvindt in de bijzondere tuinen van het museum, tussen sculpturen van vermaarde (inter)nationale kunstenaars als Henri Moore, David Bade en Donald Judd. Jaarlijks opent het Gemeentemuseum in de zomer haar deuren voor een grote groep gevestigde én onbekende kunstenaars.
 
De tuinen van Berlage
Het Gemeentemuseum Den Haag, het laatste meesterwerk van architect H.P. Berlage, wordt omringd door een prachtige, groene tuin waarin het goed toeven is. Berlage ontwierp de tuin geheel in lijn met zijn ideeën over de architectuur als Gesamtkunstwerk, het samenspel van de kunsten. De tuinen om het museum heen zijn bewust aangelegd om het effect van het museumbezoek verhogen. De expositie in de tuinen is gratis toegankelijk voor het publiek en zal de bedaarde rust die er normaal heerst even licht verstoren met woeste, artistieke ingrepen.
 
ZomerExpo 2015 Woest
Het thema van de 5de editie van de ZomerExpo is Woest. Kunstenaars kunnen meedoen met alle denkbare beeldende disciplines: schilderijen, tekeningen, films, 2D- en 3D-prints, sculpturen, installaties en maquettes. Alle gekozen werken maken kans op de publieksprijs.
 
ZomerExpo 2015 Woest, 11 juli t/m 25 september 2015, Gemeentemuseum Den Haag
Aanmelden voor de voorrondes met buiten- én binnenkunst kan tot en met 20 maart a.s. op www.zomerexpo.nl
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later