Ilse van der Velden

De laatste in de wildernis

Er zijn verhalen genoeg over mensen die op zichzelf aangewezen zijn, vaak als gevolg van een noodtoestand. Door bijvoorbeeld schipbreuk zoals de hoofdpersoon in Robinson Crusoe, of door een vliegtuigramp, zoals de schooljongens in Lord of the Flies. Ze stranden op een plek ver weg van de beschaving, moederziel alleen en gedoemd te sterven onder de barre omstandigheden van het onbewoonde eiland of het afgelegen regenwoud. De situatie verkennende, is er altijd één instinct dat meteen de kop opsteekt, welk boek je ook leest of welke film je ook ziet: we moeten op zoek naar mensen.

Van wie is mijn land – een bezoek aan HERE/NOW: Current visions from Colombia

Colombia kennen de meesten van ons als het land van drugsbaronnen en geweldsdelicten, de thuisbasis van Pablo Escobar waar je op iedere straathoek een gram cocaïne kunt scoren. Maar weinig van de Netflixseries en documentaires over het land richten zich op de omringende problematiek, waarvan de decennialang woekerende oorlog slechts een greep is uit een met corruptie en geweld doorspekte geschiedenis.

Vroeg of laat – Over de Young British Artists

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de afstudeertentoonstellingen in volle gang. Niet alleen worden de studenten klaargestoomd om aan hun loopbaan te beginnen, ook zijn zij geacht om gezamenlijk tot een tentoonstelling te komen waarin ze zichzelf van hun beste kant kunnen laten zien en tegelijkertijd een geheel vormen. Met het collectief als wapen.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Nieuwe artikelen laden...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later