Redactie

Buning Brongers Prijzen 2020

6 juli 2020

Mister Motley gaat in het najaar van 2020 zes diepte interviews publiceren met de winnaars van de Buning Brongers Prijzen. 

De jury van de Buning Brongers Prijzen 2020 heeft besloten de prijzen toe te kennen aan de volgende beeldend kunstenaars:

Cas van DeurssenAnders DicksonClémence de la Tour du PinGabriele AdomaityteLeo ArnoldVera Gulikers 

Bij alle winnaars is een studiobezoek gepland met een schrijver van Mister Motley. Kevin Osepa zal daarnaast alle winnaars fotograferen. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 2 oktober in Arti et Amicitiae en het werk van de winnaars is vervolgens nog te zien tot en met 18 oktober. Klik hier voor meer informatie over de prijsuitreiking. 

De Buning Brongers Prijs is een tweejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars. De prijzen worden uitgereikt door de Buning Brongers Stichting uit de nalatenschap van Johan Buning, zijn vrouw Titia Brongers en zijn schoonzus Jeanette Brongers. De Buning Brongers Prijs is de grootste particuliere kunstprijs van Nederland en is sinds 1966 uitgereikt aan 150 kunstenaars. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 4.500. De kandidaten voor de prijs worden door kunstopleidingen uit het hele land voorgedragen.

In 2018 heeft Mister Motley ook samengewerkt met de Buning Brongers Stichting. Lees hieronder de zes interviews uit dat jaar.


 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later