Luuk Heezen

DE ZOMER IS LANG: De keuze van Lise Sore

Podcast
9 augustus 2023

In deze vierde editie van De Zomer is Lang tipt Lise Sore – te gast in aflevering 245 van het meest recente seizoen – een aflevering uit het rijke archief van Kunst is Lang.

In De Zomer is Lang stellen kunstenaars uit het meest recente seizoen van Kunst is Lang hun favoriete aflevering uit het archief aan je voor. In de vierde aflevering hoor je de keuze van Lise Sore: aflevering 36 met Cindy Moorman. ‘[De aflevering, red.] raakte bij mij een aantal vlakken waardoor ik ‘m enorm de moeite waard vind. Zeker wanneer ze spreekt over de individualistische maatschappij waarin we leven versus een groepsgevoel wat we kunnen hebben. Hoe die twee naast elkaar bestaan. Dat vond ik heel erg indrukwekkend. Hoe zij daarover nadenkt hoe ze daar haar woorden in zoekt, hoe ze op zoek gaat naar groepen waar ze bij hoort.’

Cindy Moorman – Untitled (de Constructies), 2016. Performance Dapiran Art Project Space, Utrecht.

Cindy Moorman maakt performances en schilderijen waarin de begrippen ‘groep’ versus het ‘individu’ centraal staan en invoelbaar worden gemaakt. Maar hoe vindt ze het zelf eigenlijk om bij een groep te horen?

Kunst is Lang keert in september weer terug met een nieuw seizoen!

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later