
Theo Jansen
Wie eenmaal de wereldberoemde strandbeesten van Theo Jansen heeft gezien, vergeet ze nooit meer: het zijn skeletten van gele pvc-buizen, die door middel van een zeil wind vangen en als een nieuwe diersoort over het strand paraderen. Hoewel ze al een flinke evolutie hebben doorlopen, kunnen ze nog niet overleven zonder de hulp van Theo. Hij vertelt waarom hij geen technologische hulpmiddelen gebruikt, waar hij het optimisme vandaan haalt om door te gaan en hoe zijn strandbeesten op verschillende plekken op de wereld voor nageslacht zorgen.

Anna Hoetjes
Anna Hoetjes is gefascineerd door de wisselwerking tussen technologie en fantasie. Haar werk speelt zich af op het snijvlak van wetenschap, kunst en speculatieve fictie, met speciale aandacht voor de vaak onderbelichte positie van vrouwen in de wetenschapsgeschiedenis.

De ontzettende onvoorspelbaarheid van het hart – in gesprek met Coralie Vogelaar
Met een open, niet veroordelende blik en vol experimenteerdrift benadert Coralie Vogelaar haar speelveld: de ruimten waar mens en technologie elkaar ontmoeten. En dat zijn nogal wat ruimten, die lang niet zo helder af te bakenen zijn als we denken.


Hito Steyerl spant oneindige lussen tussen Kim Kardashian, dure sneakers, identiteitspolitiek en Donald Trump
Maurits de Bruijn bezocht I Will Survive van de hypergeëngageerde Hito Steyerl in het Stedelijk Museum te Amsterdam en zoomt in op het videowerk MISSION ACCOMPLISHED: BELANCIEGE.


Jan Robert Leegte
Jan Robert Leegte maakt sinds 1997 internetkunst, werk waarin hij de infrastructuur van het internet onderzoekt en speelt met de samenhang tussen de digitale en de fysieke wereld. Afgelopen november kwam daar een spannende stap bij, toen hij in één avond 256 NFT’s verkocht.

Guerillakunst in de straten van Google Maps
Tot voor kort had ik een slimme speaker, die na het uitspreken van de woorden ‘’Oké, Google…’’ zou moeten luisteren…

Onze duistere kant verbindt ons – een reflectie op het werk van Silvia Martes
De dichter Asha Karami bekeek de nieuwe film van Silvia Martes The Revolutions That Did (Not) Happen en reflecteert op haar ervaring: “Het omgekeerde van zien is gezien worden.”

Langs de ongrijpbare kern met Salim Bayri
Milo Vermeire ging in gesprek met kunstenaar Salim Bayri over zijn solo tentoonstelling in CODA Museum

Navigeren als door een boekenkast
Milo Vermeire spreekt met de makers van de nieuwe Motley-website: Dirk Claessens, Maarten Verweij, Daan van Dijk en Floris Douma over hoe je een archief van meer dan 3500 artikelen op een goede manier openstelt en hoe je daarin ruimte geeft aan “kruisbestuiving en momenten van toeval”.

Ieder een lichaam
In haar boek Everybody onderzoekt de Britse schrijver Olivia Laing wat het betekent om een lichaam te hebben, aan de hand van haar eigen ervaringen en de levens van de meest fascinerende denkers uit de twintigste eeuw. Mister Motley publiceert het eerste hoofdstuk, vertaald door Henny Corver.

Kunstwerken die laten zien dat technologie niet neutraal is
Meldrid Ibrahim schreef een stuk over de sociale impact van technologie, de ethiek die achter de wereld van data schuilgaat, én welke rol kunst daarin kan spelen.

Arbeidsmigranten in de kunst – Dries Verhoeven in West Den Haag
‘Broeders verheft u ter vrijheid’ van Dries Verhoeven is een theaterperformance die in verschillende Nederlandse schouwburgen te zien is. Hij…

Leopold Emmen
Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst…