
KAN NIET BESTAAT NIET: Feiko Beckers
In de eerste aflevering van Kan niet bestaat niet, een podcast over niet-gemaakte kunst, gaat Lieneke Hulshof in gesprek met Feiko Beckers.

KUNST IS LANG – Jaap Scheeren
Deze week is Jaap Scheeren te gast bij Kunst is Lang. Scheeren fotografeert op grappige en poëtische manier zijn dagelijkse omgeving. Zo ontstaat er een afwijkende blik op de werkelijkheid, die veelzeggend kan zijn over ons leven.

Twee werelden – over het werk van Paul de Reus en Jans Muskee
In de Amsterdamse Projectruimte BMB vieren Paul de Reus en Jans Muskee hun 40-jarige vriendschap met een duotentoonstelling waarin hun werk een bijzondere en humorvolle verbintenis aangaat. Chantal Breukers schreef er een tekst over.

Het antwoord op de vraag is een vraag – op atelierbezoek bij Pieter Holstein
De bevreemding van de 87-jarige Pieter Holstein gaat uit naar zeer alledaagse en triviale situaties: de bomen in het bos, de mensen in de straat, de voorwerpen in huis, de bloemen in het veld, de dieren in de natuur, de struiken in de tuin. Het combineren van ets en aquarel, abstractie en figuratie, beeld en tekst, leidde tot werk waarin de dubbele betekenis van zijn onderwerpen de leidraad vormde.


De grenzen van het lichaam – Guido van der Werve in het Eye
In de films van Guido van der Werve is maar één point of view en dat is dat van Guido, de maker, die laat zien wat Guido heeft bedacht en vervolgens zien we Guido dat zelf uitvoeren. Schrijver Dirk van Weelden kijkt naar zijn werk en schrijft over het oeuvre, denken en maken van Guido van der Werve.

The Crime of Being an Artist
In haar afstudeerscriptie onderzoekt Zora Ottink in hoeverre zij werkelijk autonoom kan zijn als kunstenaar. Hoe betekenisvol kan ze zijn, als schepper, als kunstenaar en als vrouw? Zelf zegt ze daarover: “De mythe is dat je autonoom opereert, maar eigenlijk ben je een die dief en een verbinder in één.”

Kunst
is lang:
Suzan Drummen
Kunstenaar Suzan Drummen was te gast in de podcast Kunst is Lang

De kunstwerken die 2021 kleur gaven – volgens Maurits de Bruijn
Welke kunstwerken werden in 2021 fysiek gezien en zijn blijven kleven? Mister Motley-redacteur Maurits de Bruijn kiest voor het werk van Marinus Boezem in het Kröller-Müller Museum en de tentoonstelling van Sigalit Landau in het Joods Museum.


Kunst
is lang:
Vedran Kopljar
Vedran Kopljar was te gast in Kunst is Lang. Hij probeert gestalte te geven aan gedachten en gevoelens, in vorm en materiaal. We zeggen dat we ‘iets diep van binnen voelen’ en ook onze gedachten bevinden zich – naar we aannemen – ergens in ons lichaam. Maar waar dan precies? En hoe ziet dat eruit?

De mensheid als termietenhoop – In gesprek met Hotel Modern
Hoe kijken wij in de huidige samenleving naar ons lichaam? Waar ligt haar kracht en waar is zij kwetsbaar? Hoe machtig of onmachtig is zij? In de serie Lichaam en (on)Macht duiken Mister Motley en ArtEZ studium generale dit collegejaar dieper in dit onderwerp.

Kunst
is lang:
Bart Eysink Smeets
Bart Eysink Smeets was te gast in Kunst is Lang. In zijn werk doet hij humoristische observaties uit ons dagelijkse leven, waarin vaak één element iets wordt overdreven. Op die manier worden de processen en gewoontes blootgelegd waar we normaal niet bij stilstaan en die je laten grinniken: Een zonnebank die z’n stroom krijgt van een zonnepaneel of Bart die de mooie bloemen in een vaas tot perfecte vierkantjes knipt, zoals dat ook bij heggen in de voortuin gebeurt.

De lotgevallen #6: Stok
Sacha Bronwasser reageert tweemaandelijks op een kunstwerk middels een fictief kort verhaal. In deze zesde editie schrijft ze over een mysterieuze stok.

Kunst
is lang:
Das Leben am Haverkamp
Das Leben am Haverkamp is een kunstcollectief, bestaande uit Christa van der Meer, Anouk van Klaveren, Dewi Bekker en Gino […]