
‘Niet alles van mij zal sterven’ – op atelierbezoek bij David Maroto
Alex de Vries bezocht het atelier van David Maroto. Voor hem is schrijven een beeldend middel waarmee hij zich als kunstenaar uitdrukt. Zijn werk bestaat uit de verbeelding van daadwerkelijke handelingen die we uitvoeren om anderen te bereiken, om ze aan te raken en om door te geven wie we zijn om niet te worden vergeten. ‘Ik heb geen kinderen en dus geen genesis. Ik kom ergens uit voort dat verdwijnt als ik er niet over schrijf. Ik moet de herinnering levend houden.’

De deugd van het struikelen – over de Stolpersteine van Gunter Demnig
Op een regenachtige dinsdagochtend worden in Amsterdam-Oost de Stolpersteine gelegd voor de oudtante van Ko van ‘t Hek, en die voor haar broer en haar ouders. De messing steentjes van tien bij tien centimeter zijn een project van kunstenaar Gunter Demnig, die vond dat het herdenken een steeds meer officiële, voorspelbare plechtigheid was geworden waar de betekenis uit dreigde te verdwijnen. ‘Er ligt een belangrijke vraag,’ schrijft Ko. ‘Hoe vertellen we het verhaal van de Holocaust? Hoe vertellen we het aan volgende generaties? Hoe vertellen we het zo dat zowel de kennis als het gevoel van verschrikking doorgegeven wordt?’


KAN NIET BESTAAT NIET: Tom Hallet
In deze zevende aflevering van Kan niet bestaat niet gaat Hallet in gesprek met Maurits de Bruijn over het erven van een familiearchief, hoe het is om een verkocht kunstwerk los te laten en kunstenaarspraktijk als een fulltime job.

De sporen van Brenda
In de rubriek Gevonden voorwerpen lichten Motley-auteurs een kunstwerk toe dat zij recent zijn tegengekomen. De reeks wordt vervolgd met het schilderij van Brenda, dat een bijzonder verhaal over vriendschap met zich meedraagt.

De kunstwerken die 2021 kleur gaven – volgens Maurits de Bruijn
Welke kunstwerken werden in 2021 fysiek gezien en zijn blijven kleven? Mister Motley-redacteur Maurits de Bruijn kiest voor het werk van Marinus Boezem in het Kröller-Müller Museum en de tentoonstelling van Sigalit Landau in het Joods Museum.


Een vlucht van de tijd
Geïnspireerd door het oeuvre van Gisèle Vienne, presenteren Melkweg Expo en Holland Festival de expo The Art of Escapism, Mister…

Hoe te vluchten van het vluchten zelf?
Geïnspireerd door het oeuvre van Gisèle Vienne, presenteren Melkweg Expo en Holland Festival de expo The Art of Escapism, Mister…

Eeuwig Ogenblik
Jette Vogel Willem de Kooning Academy – Fine Art”Hoe krijg ik een nieuw perspectief op de gevestigde tijd?” Jette Vogel probeert in…

Hoe moet je de tijd zien te beteugelen?
*English version belowIn het kader van @all_inn_graduates publiceert Mister Motley de komende weken een aantal artikelen van afgestudeerde kunstenaars uit heel Nederland,…

Wat zijn de voor- en nadelen van het heft in eigen handen nemen?
*English version belowIn het kader van @all_inn_graduates publiceert Mister Motley de komende weken een aantal artikelen van afgestudeerde kunstenaars uit heel Nederland,…

21 voorvallen in 2021
Schrijver, criticus en curator Vincent van Velsen blikt vooruit op het jaar 2021. In zijn bijtende, smeuïge en ontnuchterende toekomstvisioen is…

Hoe lang tijd kan duren – Klaas Kloosterboer en Chaim van Luit in Kasteel Wijlre
Ik begin in het Hedge House met werk van Klaas Kloosterboer dat hij de afgelopen drie decennia maakte. De tentoonstelling, […]
Dorien de Wit: ‘Will my work be worse by staying in the same place?’
Schetsboek van een remote residency bij Van Gogh Artist-in-Residence, Zundert Deze salon is een associatieve wandeling door het schetsboek van […]