Nina Wijnmaalen

Nina Wijnmaalen was te gast in Kunst is Lang. Ze noemt zichzelf een beeldend choreograaf, iemand die elementen van dans, theater, koormuziek en kunst combineert tot een voorstelling. 

Verkenning van nabijheid in het Nxt Museum

Hoe ziet nabijheid eruit in een wereld vol technologie? De tentoonstelling ‘Shifting Proximities’ onderzoekt hoe technologische ontwikkelingen leiden tot nieuwe vormen van aanwezigheid en verbondenheid.

Een sokkel, maar niet langer een voetstuk

Wat kunnen we leren van de problematiek rondom het publieke standbeeld wanneer we inzoomen op fundering onder het beeld – de sokkel?

Atelierbezoek: Jolanda Schouten

Alex de Vries brengt een bezoek aan het atelier van Jolanda Schouten voor een gesprek over haar nieuwste tentoonstelling FLOWERBOMB

In gesprek met Almagul Menlibayeva – Voorbij de constructie

Almagul Menlibayeva bevraagt de in Centraal-Azië opgelegde Sovjet-moderniteit en de sociale, economische, politieke en ecologische sporen die dit regime heeft achtergelaten.

Tussen Kunst & Ko: Een geschiedenis van mijn lakens

Ko van ’t Hek schrijft voor Mister Motley over zijn ontmoetingen met kunstwerken. Dit keer schrijft hij over het werk  Pulse (2021) van Philip Vermeulen.

Kenneth Aidoo

Kenneth Aidoo was te gast in Kunst is Lang. Hij maakt schilderijen en pasteltekeningen, vooral portretten van Zwarte mensen. Het is zijn onderzoek naar de manier waarop ze worden afgebeeld of juist weggelaten in de geschiedenis.

Ik wil een constant orgasme in een prachtig lichaam

Dagmar Bosma bespreekt hoe het fysieke en psychische lichaam samenhangen. Hen kijkt hoe ons beeld over het lichaam is gevormd door filosofen als Nietzsche en Spinoza en gaat in op de krachtige kwetsbaarheid van trans*lichamen in het werk van verschillende kunstenaars.

Welkom op de nieuwe website van Mister Motley

Lieneke Hulshof en Maurits de Bruijn vertellen over de ideeën achter de nieuwe website van Mister Motley en hoe er wordt omgegaan met het archief dat inmiddels bestaat uit meer dan 3500 artikelen.

Claudy Jongstra

In het Kunst is Lang gesprek met Claudy Jongstra gaat het over ambachtelijke processen, vergeten plantenkleuren en hoe we in het Westen alles meten aan de hand van economische waarden, maar daardoor juist zoveel andere waarden overslaan.

Wat het water te zeggen heeft

Door het afstudeerwerk van de kunstacademies van dit jaar stroomde het water, Persis Bekkering zag overal weelderige waterwezens, fantasievol of juist confronterend realistisch, en vroeg zich af: Wat hebben we tegenwoordig met water?

Atelierbezoek: Lida Hofstede

In een gloedvol en bijna onwerkelijk coloriet van oker, geel, turquoise, kobaltblauw, ultramarijn, violet en paars krijgen de landschapschilderijen van Lida Hofdstede een uitzonderlijk karakter. Alex de Vries bezocht haar atelier.

Fiona Tan

Fiona Tan vertelt in Kunst is Lang over de rol van beelden in onze samenleving, het verstrijken van tijd en de manier waarop herinneringen en geschiedenissen worden gemaakt.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Nieuwe artikelen laden...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later