Atelierbezoek: Cora van Antwerpen

Kunstenaar Cora van Antwerpen ergert zich als ze mensen met een academische afstandelijkheid hoort discussiëren over seksueel misbruik. Die ergernis is aanleiding voor haar nieuwste serie schilderijen.

Druk om te pres(en)teren – This Art Fair 2021

De ene stand op This Art Fair is om door een ringetje te halen, de ander is continue in aanbouw, de ene kunstenaar staat te popelen rode stickers te plakken en de ander heeft überhaupt geen prijslijst opgesteld.

De kunst als sloophamer – Opnieuw leren luisteren in het Antropoceen

Toen Lex van der Steen in zijn afstudeerjaar zat, onderzocht hij hoe hij in zijn onderwijspraktijk de relatie tussen mens en klimaat kon verbeteren. Hij kwam uit bij een vorm van kunstonderwijs die in essentie poogt zo min mogelijk onderwijs te zijn.

De kunst van het weghalen

Dagmar Bosma schrijft over kunstwerken waarvan het de bedoeling is dat er slechts een schim of schilfer achterblijft, werken die niet meer zijn dan hun negatieve ruimte.

Ben ik nu een kunstenaar?

Ze is net klaar met de Rietveld Academie en Tara-Eva Kuijpers Wentink stelt zichzelf de vraag; wanneer kan en wil ik mezelf een kunstenaar noemen?

In gesprek met Babi Badalov – I have a scream

Voor deze interviewreeks gaan Elsbeth Dekker en Robbie Schweiger in gesprek met kunstenaars die werken vanuit een post-Sovjet context.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Nieuwe artikelen laden...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later